Dom Perignon Rosé Vintage 2002, Revealed in Istanbul
Client: Dom Perignon
Agency: Moët Hennessy Louis Vuitton
Year: 2013
Services: Full documentation

Dom Perignon zeigte am 23. Januar 2013 in Istanbul seine neuesten Rosé-Champagner, Dom Perignon Rosé 2002. Um diesen besonderen Tag zu markieren, hat Chef de Cave Richard Geoffroy zwei renommierte Kreatoren eingeladen, um den Dom Pérignon Rosé 2002 zu interpretieren: Chefkoch Jean-François Piège und Thierry Wasser, Parfümeur für das Haus Guerlain. Für den Tag in Istanbul schuf Thierry Wasser den Duft „Rose nacrée du Désert.

Die Gäste erlebten imIstanbul Esma Sultan Palast“ zum ersten Mal das „Rosé Paradox Menü“ von Jean François Piège. Das Hauptgericht enthielt Iskenderun Garnelen, Kastanien-Chips, Backmuskatkürbis mit Dom Pérignon Rosé 2002, Meerrettich-Creme, Räucherlachs, Cracker, Kalbfleisch, Kapern und Petersilie. Der erste Gang wurde  zusammen mit „Jakobsmuschel-Ceviche, Zitrusfrüchte, schwarze Trüffel angeboten, sowie Rüben und Jakobsmuscheln. Danach war es Zeit für Antalya Baby-Spinat und Trüffel, gepaart mit Dom Pérignon Rosé 2002. Clementine, baba und Safran waren die Apotheose der Nacht.

Dom Perignon revealed its latest rose vintage, Dom Perignon Rose Vintage 2002, in Istanbul. To mark this special day, Chef de Cave Richard Geoffroy invited two renowned Creators to interpret Dom Pérignon Rosé Vintage 2002: chef Jean-François Piège and Thierry Wasser, perfumer for the house of Guerlain. For the day in Istanbul, Thierry Wasser created the fragrance “Rose Nacrée du Désert”.

At Istanbul’s Esma Sultan Mansion guests experienced for the first time the Rosé Paradox menu created by Jean François Piège. Main course included Iskenderun shrimps, chestnut chips, baked nutmeg squash, paired with Dom Pérignon Rosé Vintage 2002. Horseradish cream, smoked salmon, crackers, veal, capers and parsley were offered as first course, along with “Scallop ceviche, citrus, black truffle, beets and scallops.” Then it was time for “Antalya baby spinach and truffle, paired with Dom Pérignon Rosé Vintage 2002.” “Clementine, baba and saffron” were the apotheosis of the night.